Rakel voor plakken van stickers

Gratis verzonden binnen 3-4 werkdagen
Versnelde levering mogelijk
Discreet & stevig verpakt
10,00
AC0002
+

Wil je jouw geboortesticker strak plakken zonder al die vervelende luchtbellen? Plak jouw geboortesticker zoals het hoort : strak en glad! Met een rakel wordt het plakken van een sticker een stukje makkelijker.

Maar je kunt er ook een ander vlak voorwerp voor gebruiken, bijvoorbeeld een kunststof lat, klein snijplankje, afgerond plamuurmes of bankpas. Zorg er wel altijd voor dat je materiaal schoon is en geen scherpe hoeken bevat. Plaats eventueel een schone doen om het voorwerp.

Voorkom bubbels, rimpels en kromtrekkende randjes met onze tips hoe je jouw geboortesticker het beste kunt plakken. Wanneer je op het internet gaat zoeken naar 'stickers plakken' zul je diverse tips vinden. Zo wordt er ook verschil gemaakt tussen nat stickers plakken of juist droog plakken. Maar hoe moet je nu jouw geboortesticker plakken? Eigenlijk hebben we een heel eenvoudige tip : Heb je een gladde ondergrond zoals bijvoorbeeld een raam of kunsstof wand, dan plak je de plakkant van de geboortesticker nat. Zo kun je nog altijd een beetje schuiven als je sticker niet helemaal goed op zijn plek zit. Ook blijft de sticker dan niet tegen zichzelf aan kleven wat jou weer een hoop stress scheelt wanneer je de sticker van het vel aftrekt.
Droog plakken doe eigenlijk alleen wanneer de ondergrond heel erg ruw of poreus is, zoals bijvoorbeeld een muur met wat structuur erin.

Wat heb je nodig?

  1. Jouw mooie geboortesticker van Geboortebordkopen.nl
  2. Een rakel
  3. Een sopje en schoonmaakdoek
  4. Plantenspuit met water en afwasmiddel (alleen bij nat plakken)
  5. Een droge theedoek
  6. Rol afplak-tape
  7. Rolmaat

1. Maak de ondergrond stof en vetvrij

Je begint met het goed schoonmaken van de ondergrond. Gebruik hiervoor het sopje en een schoonmaakdoek. Maar daarna de ondergrond wer goed droog met de droge theedoek.

Ondergrond schoonmaken

2. Bepaal de positie van de geboortesticker

Hier zul je even nauwkeurig moeten zijn. Een geboortesticker die scheef hangt, is natuurlijk niet fraai. Markeer met wat afplaktape waar je sticker moet komen.

Positie sticker bepalen

3. Haal de geboortesticker van het vel

Kies een hoek en trek daar de sticker van het vel af. Wees voorzichtig bij het loshalen van de sticker van het schutvel en voorkom dat er scheurtjes ontstaan in de contouren van de sticker. Let ook op dat de sticker niet aan zichzelf gaat kleven. Ga je op een gladde ondergrond plakken, dan kun je dus het beste de sticker nat spuiten. Een paar extra handen is hier geen overbodige luxe. 

Sticker van het schutvel halen

4. Zonder luchtbellen jouw geboortesticker plakken

Tijd om te plakken, maar dan uiteraard wel zonder luchtbellen onder je sticker! 
Plak altijd eerst het midden van de sticker. Je plakt namelijk van binnen naar buiten. Pak nu de rakel, en veeg hiermee stukje bij beetje de sticker van binnen naar buiten tegen de ondergrond aan. 
Zie je toch nog ergens een luchtbelletje? Wrijf deze dan weer naar buiten met de rakel. Heb je dan nog een luchtbelletje? Maak dan een gaatje met een scherp mes of speldje en wrijf daarna de lucht er uit met de rakel. 
Tip: Heb je nat geplakt en willen de uiteinden niet goed blijven kleven? Wacht dan even tot het water opgedroogd is en duw ze daarna nog een keertje aan.

Sticker plakken zonder luchtbellen

 

Heb je nog vragen over onze geboorte producten? Wil je graag een kleurtje aangepast hebben? Of toch graag een ander lettertype? In de meeste gevallen maken we daar geen probleem van. Neem gerust contact met ons op. Je ontvangt snel een reactie terug!

Meest gestelde vragen

Veel vragen horen we niet voor de eerste keer. We proberen deze vragen alvast voor jou te beantwoorden tussen onze meest gestelde vragen

Live Chat

Meestal zijn we op werkdagen bereikbaar via onze live chat op onze website. Klik daarvoor rechtsonder op het chat-icoon en stel je vraag.

 

E-mail

Je mag uiteraard ook altijd even een e-mail sturen : info@geboortebordkopen.nl

Telefoon

Je kunt ons tijdens kantooruren ook bellen. Bel met Creatievelink : 0492-772200

Deze geboorteversieringen zijn ook leuk...